Сало в маринаді: готую так сало вже дуже довго. Гості завжди просять добавки

Новини

Мій дідусь на всі свята готує свою фірмову страву – сало. На смак здається, що його довго коптили. Однак, у цьому і є вся хитрість!

Інгредієнти:

  • Сало з прошарком – 1 кілограм;
  • Сіль – 200 грамів;
  • Цукор – 2 столові ложки;
  • Вода – 1 літр;
  • Цибулиння – 3 кулаки;
  • Часник – 2 голівки;
  • Чорнослив – 5-7 штук;
  • Лавровий лист – 2 штуки;
  • Чорний перець мелений – 3 столові ложки.

Спосіб приготування:

У воді розвести цукор, сіль, чорнослив, цибулиння та лавровий лист. Довести все до кипіння.

Краще розрізати сало на два чи три шматки, щоб все помістилося у каструлю. Варити у такому маринаді 25-30 хвилин.

Вимкнути воду та залишити сало замочувати на 12 годин.

Часник розтерти з перцем та натерти ним сало.

Загорнути у харчову плівку, обмотати ниткою та залишили у холодному місці на 1 годину, щоб сало просочилося спеціями.

Його можна також зберігати у морозильній камері.